Акценти
Начало / Крими / Ефективна присъда получи мъж за шофиране без книжка из Левски

Ефективна присъда получи мъж за шофиране без книжка из Левски

След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Левски и постигнато споразумение в съдебно заседание, 32-годишен мъж е осъден на седем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване за управление на лек автомобил без книжка.

Васил А. се признава за виновен и е осъден за това, че на 30.10.2015 г., около 12,50 часа в град Левски, лесопарк „Шаварна“, управлявал лек автомобил „Мерцедес Е270 ЦДИ“ без съответното свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

През 2009 г. обвиняемият се явил на изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС – категории „В“ и „М“, които взел успешно и след обработване на задължителните документи му било издадено свидетелство. Малко по-късно е установено, че представеното от него свидетелство за завършено основно образование, издадено от ОУ „Кирил и Методий“ – гр. Плевен е с невярно съдържание. На това основание със заповед на Началник „Пътна полиция“ при ОДМВР – гр.Плевен, свидетелството за управление на МПС на Васил А. е иззето. На 09.03.2015 г., полицейски служители установили, че обвиняемият управлява лек автомобил без книжка, за което е наказан по административен ред.

На 30.10.2015 г, в гр.Левски, в Лесопарк „Шаварна“, като неправоспособен водач в едногодишния срок от наказването му по административен ред, обвиняемият отново бил засечен от полицейски автопатрул да управлява лек автомобил марка „Мерцедес Е270 ЦДИ“, без да е правоспособен водач.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда, съобщават от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...