Акценти
Начало / Крими / Ефективна присъда за полицай, поискал подкуп след изнудване

Ефективна присъда за полицай, поискал подкуп след изнудване

Три години и шест месеца лишаване от свобода, глоба в размер на 2 000 лв. в полза на държавата и лишаване от право да заема длъжност в органите на МВР за срок от четири години получи младши полицейски инспектор. Присъдата беше постановена от състав на Окръжен съд Плевен.

Според обвинението, чрез изнудване посредством служебното си положение, на 4 май 2012 год. В. И. поискал 300 лева от Т. Т. Подкупът бил, за да не съставя акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Още същия ден шофьорът дал 200 лева на полицая, а останалите 100 лева му връчил няколко дни по-късно.

Изтърпяването на наказанието лишаване от свобода ще е при първоначален общ режим. От срока се приспада времето, през което подсъдимият В. И. е задържан под стража за периода 8 – 11 май 2012 год., както и времето на търпяна мярка за неотклонение „домашен арест” за периода 11 май – 12 юли 2012 год.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок днес пред Апелативен съд Велико Търново.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...