Акценти
Начало / Общество / Ето как ще изглежда след ремонта ЦРД – Плевен

Ето как ще изглежда след ремонта ЦРД – Плевен

Одобрен е проектът на Община Плевен за реставрация на фасадата на Центъра за подпомагане на личностното развитие – бившият Център за работа с деца в Градската градина, съобщиха от Община Плевен. Средства за ремонта ще бъдат отпуснати по Проект „Красива България” на Министерството на труда и социалната политика.

Стойността на ремонтните дейности, които включват и подмяна на дограмата, е  286 667,00 лв. Собственото участие на Община Плевен в общия бюджет на проекта възлиза на 59,00 %, или 169 134,00 лв. Според изискванията на Проект „Красива България” за 2018 г. резултатите от реализацията на одобрени проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Това включва и условието да не се променя определеното предназначение на обекта или части от обекта на проектната интервенция, респективно – направените инвестиции в дадената инфраструктура.

Общо 36 предложения за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура и социалните услуги от резидентен тип са одобрени. Общата стойност на одобрените проектни предложения е 7,1 млн. лв. От тях 3 млн. лв. се осигуряват по проект „Красива България”, останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...