Акценти
Начало / Общество / Есенна  „Работилница за родители” отново стартира в Плевен

Есенна  „Работилница за родители” отново стартира в Плевен

Започват есенните „Работилници за родители”, подкрепени от УНИЦЕФ България. Една от тях е в плевен, а неин организатор е читалище „Лик”.  Това е поредната за последните няколко години работилница, чийто домакин е читалището.

Родители на малки деца до 4 години, както и бъдещи майки и татковци, могат да се включат в „Работилницата за родители“, която ще се провежда всеки понеделник вечер в продължение на три месеца.

„Програмата се базира на съвременните разбирания за развитието на детето през периода на най-ранното детство и ролята на родителите и семейната среда за разгръщане на потенциала на детската личност. Основополагащо в нея е разбирането, че родителството трябва да бъде в най-добрия интерес на детето, т.е да насърчава положителните отношения между възрастни и деца, които да допринасят за развитието както на детето, така и на родителя”, обясни Катя Божикова, секретар на читалище „Лик”.

Тя разказа още, че „Работилниците за родители“ всъщност са тематично и концептуално свързани семинари с кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи. Те се водят от специално подготвен екип от специалисти  с активното участие на родителите. Плевенските водещи на работилницата са психолозите д-р Александър Кръстев и Милена Иванова.

Желаещите да се включат могат да направят това в читалище ЛИК – Плевен до 10 октомври 2015. Информация за контакт:  Адрес ул. „П.Р.Славейков“ 23, Тел: 064/ 82 37 13 064/ 84 81 63, моб. 0888 377 021, Е-mail: [email protected]

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...