Начало / Последни новини / Ендуранс шампионата с финал на писта „Долна Митрополия“

Ендуранс шампионата с финал на писта „Долна Митрополия“

Финалният кръг на Българския шампионат за издръжливост ще се проведе днес и утре на писта „Долна Митрополия. Свободните тренировки ще започнат от 10 часа. Организаторите на състезанието очакват над 20 автомобила да се включат в надпреварата, която ще определи и шампионите за 2016 година.

Три дисциплини очакват участниците в последния кръг за 2016 година – Endurance Pole (квалификация), която ще се проведе в събота, а Endurance Sprint (1-часово състезание) и Endurance (3-часово състезание) са предвидени за неделния ден.

След втория кръг, лидер в генералното класиране на шампионата е отбора на Kose Bose с актив от 239,5т., следван плътно от Scuderia Papazov с 222т., а на трета позиция е отбора на Lotus Sofia Motorsport със 164т.

В дисциплината Ендуранс в група „Състезателни“, клас над 2 литра, временен лидер е отбора на Top Drift 20. При „Състезателните“ до 2 литра, водач е отбора на Evo Racing с 30т., следван от тимовете на Scandteh и Lotus Sofia Motorsport съответно с 25т. и 24т. В група „Туристически“, клас над 2 литра, лидер е отбора на Scuderia Papazov, а втората позиция е за Audi Emotion Club. В същата група, но в клас до 2 литра отбора на Kose Bose води пред тези на Evolution Racing и Pleven Rally Team.

Endurance Sprint е една от най-оспорваните дисциплини. В групата на „състезателните“ автомобили над два литра, лидери са отборите на РиВ Ауто и Top Drift, които имат еднакъв актив от по 40т. Третото място също се дели от два екипа – Пинокио Мотор Спорт и Top Drift 20 с по 18т.

Логично, квалификационната дисциплина Endurance Pole е с най-много участници и е най-масова откъм участие. Лидерът в тази дисциплина, в групата на „състезателните“ автомобили над 2 литра, е отбора на Top Drift, второто място е поделено от отборите на Dunev Racing и BMW Club Bulgaria. В клас-а до 2 литра временен лидер е отбора на Дъга Сервиз – Плевен, който има 36т., с една по-малко е тимът на Lotus Sofia Motorsport, а Gteam Gabrovo е с 25т.

В група „Туристически“ автомобили над 2 литра, първото място е заето от Scuderia Papazov с 36т., следван от отборите на Бурдин Рейсинг и Шумен Рейсинг с еднакъв актив от по 25т. В клас до 2 литра, лидер е отбора на Kose Bose, следван от отборите на Florida Racing и Evolution Racing.

Входът за зрители е свободен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...