Акценти
Начало / Култура / Елена Вълкова е тазгодишната носителка на голямата награда на името на Рена Попова

Елена Вълкова е тазгодишната носителка на голямата награда на името на Рена Попова

На церемония в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев” снощи бяха връчени годишните награди за литература на името на Рена Попова, с които Дружеството на писателите в Плевен отличава най-изявените през годината свои  членове.

Тазгодишният носител на голямата награда за цялостно творчество е поетесата Елена Вълкова. За съжаление здравослони проблеми й попречиха лично да получи отличието си.

 Награди бяха връчени и в категориите поезия, проза, хумор, литературна критика и за детска поезия.

IMG_4361награден - поезия

За поезия, при наличието на около десетина книги с поезия, излезли през 2014 година, наградата заслужи  Димитър Цанов и книгата му „Доказателства за спомени“. За проза наградата бе връчена на Цветан Лалоз за книгата му с разкази „В сянката на Романова крепост“,  за хумор – на Веселин Чернялски за книгата му „Преход ли?“ . За литературна критика с награда беше удостоена Лалка Павлова за книгата й „Калейдоскоп“. Наградата за детска поезия отиде при  Витка Витанова за книгата й „Блага дума“.

Плевенските творци бяха поздравени от камерен състав на хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска и от вокална група „Фолклорни бисери” към читалище „Цветан Спасов”.

IMG_4345наградени писатели

IMG_4350звъника - ваня делийска

IMG_4358дорошенко-награда

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...