Акценти
Начало / Образование / Електронно подаване на кандидатстудентски документи стартира в Медицинския

Електронно подаване на кандидатстудентски документи стартира в Медицинския

електронно подаване на документи МУ

С демонстрация на електронно подаване на документи в Медицинския университет в Плевен беше даден стартът на тазгодишната кандидатстудентска кампания. Плевенският университет е вторият сред медицинските висши училища в страната, който въвежда електронното подаване на документи. Това ще пести много време и средства на кандидат-студентите, каза при представянето на системата зам.-ректорът по учебната част проф. Маргарита  Александрова.

Първите документи приети по електронен път са на кандидат от Шуменско.

Системата за електронен прием е разработка на Центъра за информационно обслужване на Медицинския университет. Директорът на Центъра – Христо Маринов, обясни, че тя има няколко защити на личните данни, което гарантира нейната сигурност. Маринов допълни още, че университетът има лиценз за ползване на личните данни и те ще бъдат използвани за различни анализи, касаещи по-добра организация на кандидатстуденските кампании.

Пред журналисти проф. Александрова подчерта, че кандидатите са все по-мотивирани и другият радващ факт – техният брой не намалява.

МУ-зам.-ректор

Подаването на кандидатстудентски документи за предварителните конкурсни изпити в Медицинския университет в Плевен започна днес и ще продължи до 29  март. Освен по електронен път, документи ще се приемат в Ректората и кандидатстудентските бюра в страната.

Предварителната изпитна сесия ще се проведе през месец април и ще включва тест по биология на 4 април за бакалавърските програми и изпити по биология и химия съответно на 6 и 12 април за кандидат-медиците.

Редовните изпитни дати са през месец юли – на 2 юли е изпитът по биология, на 11 юли – по химия, а на 25 юли – тестът по биология. Кандидатите участват в класирането с по-високата оценка от предварителната и редовната изпитни сесии.

На сайта на висшето училище в раздел „Актуално Прием 2014” вече е поместена актуална информация за специалностите, по които ще се осъществи прием за новата академична година; качени са програмите за конкурсните изпити след завършено средно и висше образование, както и списъкът на бюрата за прием на кандидатстудентски документи. Кандидатите могат да си изтеглят и Справочника за кандидат-студенти 2014.

На сайта всеки може да се запознае и с инструкциите за електронно подаване на кандидатстудентски документи.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...