Акценти
Начало / Общество / Екшън до Общината – искаха шумно оставката на кмета

Екшън до Общината – искаха шумно оставката на кмета

оставка кмет

Над 30 активисти от България без цензура и ВМРО се събраха до сградата на Община Плевен тази сутрин в 8 часа, за да поискат шумно оставката на кмета проф. Димитър Стойков. Те блокираха служебния паркинг на местната власт и подхвърляха жълти стотинки на асфалта със забележката, че тези не светят като онези, с които беше заловен зам.-кметът Алексей Зелов.

оставка кмет

С плакати „Кметът е крадец” и „Оставка”, високо развети знамена и призиви по мегафон към местните управляващи да напуснат сградата на Общината близо час активистите привличаха вниманието на случайните минувачи към себе си.

оставка кмет

„Цецке, бъди мъж”, „Цъфнал гербер на „Развигор”, „Мишки, излизайте!”, „Кмете, Зелов те чака” и други подобни скандирания съпроводиха общинската администрация в началото на работния й ден в 8,30 часа. Протестиращите не пропуснаха да връчат на зам.-кмета Стефан Петков плакат с искане за оставка и да го замерят с жълти стотинки.

оставка кмет

До 8,45 часа, когато акцията приключи, кметът не се появи. Мероприятията с подобен характер ще продължат и през предстоящите дни, информираха от ВМРО.

оставка кмет

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...