Акценти
Начало / Икономика / Експерти от областната администрация участваха в семинар в Слатина

Експерти от областната администрация участваха в семинар в Слатина

Слатина, Румъния

В началото на този месец екип от експерти на Областна администрация Плевен участва в семинар в град Слатина, Окръг Олт, Румъния. Форумът е част от пилотния проект „Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния- България” на Националната администрация за мелиорациите – Букурещ. На срещата са били поканени всички партньори по проекта, както и представители на регионални и местни власти, бизнес и неправителствени организации от румънска страна, информираха от пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

На семинара са представени дейностите по разработване на система от индикатори в рамките на договор „Разработване на пилотна система за управление на данните в областта на мелиорациите в трансграничната зона Румъния – България”. Като един от основните проблеми екипът на Националната администрация за мелиорациите – Букурещ е посочил набирането на данни. Оказва се, че една част от институциите, към които се обръщат за информация не разполагат с актуални данни, а друга част от институциите не желаят да ги предоставят.

В рамките на втория ден от семинара са организирани работни групи за обсъждане и обогатяване на системата от индикатори. По време на дискусията е станало ясно, че индикаторите, посочени от румънския партньор, могат да бъдат използвани и от Областна администрация Плевен при изпълнението на други проекти.

Участниците в семинара са посетили и био-изложението в Слатина, организирано по проект „Разработване на регионална специфична социално-икономическа активност в трансграничния регион Плевен-Олт”, който също се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния- България.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...