Акценти
Начало / Общество / Екоинспектори чистиха в парк „Кайлъка“

Екоинспектори чистиха в парк „Кайлъка“

кайлъка почистване

По повод Световния ден на водата Басейнова дирекция Плевен днес ще проведе образователна лекция в Центъра за настаняване от семеен тип „Приятели” в Плевен. Темата на лекцият ще е „Вода и устойчиво развитие” каквото е мотото на Световния ден на водата за 2015 г. Инициативата ще започне в 11 часа.
Вчера , 21 март представители на Басейнова дирекция – Плевен и РИОСВ – Плевен почистиха най-посещаваната част от „Кайлъка”. От двете институции апелират към посетителите на „Кайлъка” да пазят защитената местност чиста. Отпадъците трябва да се изхвърлят в поставените кошчета и контейнери, не трябва да се замърсява и преминаващата през „Кайлъка” река. Екологичната инициатива беше подкрепена от председателите на Общинските съвети на Плевен и Долна Митрополия.

почистване кайлъка
През последните десет дни бяха проведени образователни прояви с ученици от Гимназия с преподаване на чужди езици, Начално училище „Христо Ботев”, Прогимназия „Цветан Спасов”, Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков”, Професионална гимназия по механоелектротехника в Плевен, организирани от Басейнова дирекция – Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен и отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Плевен.
С подкрепата на Общината, образователни инициативи за опазването на водата се проведоха в учебни заведения в Долни Дъбник.

басейнова дирекция срещи ученици

Снимки:Басейнова дирекция – Плевен

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...