Начало / Общество / Екип от Община Плевен участва в пресконференция по проекта за устойчиви трансгранични туристически продукти

Екип от Община Плевен участва в пресконференция по проекта за устойчиви трансгранични туристически продукти

Начална пресконференция по проект „Устойчиви трансгранични туристически продукти за Мемориален парк „Гривица” и Крепост „Турну”, финансиран по програма „ИНТЕРРЕГ V A Румъния – България 2014 – 2020 г.”, беше проведена на 06.03.2019 г. в гр. Турну Мъгуреле, Румъния.  От Община Плевен участие взеха г-н Стефан Милев, заместник-кмет „Проекти и хуманитарни дейности”, и членове на екипа за управление на проекта. Пресконференцията беше открита от заместник-кмета на Община Турну Мъгуреле. Ръководителят на проекта в Община Турну Мъгуреле представи инициативата: партньори, общи и специфични цели, дейности, резултати, бюджет.

След това беше проведена и работна среща между партньорите. На нея беше обсъден напредъкът при изпълнението на дейностите, както и предстоящите задачи. Водещ партньор по проекта е Община Плевен, а Община Турну Мъгуреле, окръг Телеорман, е партньор от румънска страна. Основната цел на проекта е да се подобри устойчивото използване на историческото и културното наследство на Плевен и Турну Мъгуреле чрез идентифициране, развитие и промотиране на алтернативни трансгранични туристически продукти и услуги за мемориален парк „Гривица” и крепост „Турну”.

 Периодът на изпълнение на проекта е 36 месеца, а общият му бюджет – 1 483 905,80 евро.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...