Акценти
Начало / Образование / Екип на ПГ по туризъм участва в международна среща по проект в Латвия

Екип на ПГ по туризъм участва в международна среща по проект в Латвия

Екип на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен се представи успешно в последната международна среща по проект, насочен за развитие на предприемаческата инициатива сред младежите в рамките на програма „Еразъм +”.  По проекта партньори на ПГ по туризъм в Плевен са училища от Италия, Турция и Латвия.

Четвърта трансгранична среща  на учители и ученици се проведе от 18 до 22 април, в град Лиепайа , Латвия.

„На  работните  сесии  коучинг специалисти  по предприемачество  работиха с  екипите, като ги водеха стъпка по стъпка към реализирането на идеята. Те  ги напътстваха  да работят за бъдещия си успех, към повишаване на мотивацията и развиване на индивидуалните компетенции. Това беше един креативен процес, който вдъхнови учениците да намерят нови възможности и перспективи за своята бизнес идея  на пазара като цяло. Те получиха психологическа и професонална подкрепа от своите ръководители”, разказа Малинка Маринова, директор на ПГ по туризъм и ръководител на проекта.

проект ПГ по туризъм 2

В Латвия плевенските ученици представят разработената си идея чрез рекламен клип, който впечатлява  представителите на бизнеса в Лиепая.

На тържествена церемония  клипът на нашият отбор е класиран  на Първо място – иновативност, компетентност , перфектен стил

В рамкит на  четвъртата  транснационална  среща учениците създадоха  нови контакти, споделиха много идеи, обогатиха своите  познания по предприемачество, както и за нови държави и култури, обобщи старши учителят Лидия Филипова, координатор на проекта.

проект ПГ по туризъм 3

проект ПГ по туризъм 1

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...