Акценти
Начало / Образование / Екип на НУ „П. Евтимий” – Плевен участва в национални педагогически четения

Екип на НУ „П. Евтимий” – Плевен участва в национални педагогически четения

Директорът на НУ „Патриарх Евтимий” – Весела Йотова, и старши учителят Милена Борисова участваха в 14-ите национални педагогически четения под наслов „Да запазим усмивката в училище”, които се проведоха от 24 до 26 юни в Ловеч. Те представиха доклад, свързан с функционалната грамотност на учениците. „Представихме голям брой лични педагогически техники, които целят да мотивират учениците да четат книги. Всичките ги прилагаме в нашата педагогическа работа, за да разнообразим часовете и предизвикаме нашите ученици да заобичат книгите и винаги да търсят и откриват нови светове чрез тях”, разказа Милена Борисова.

В педагогическите четения се включиха над 70 участници от страната. В три сесии в Бароковата къща преподавателите от цялата страна представиха добри практики и опит от своето ежедневие
Сред гостите бяха Пенка Иванова, директор на Дирекция „Учебници и училищна документация“ в МОН, проф. д-р Емилия Василева от Център „Хуманна педагогика“ , главен асистент д-р Марияна Косева. Еленко Начев, началник на Регионалното управление на образованието в Ловеч  връчи на проф. д-р Емилия Василева почетен плакет по повод 70-годишнината й.

Организатори на събитието са Регионалното управление на образованието в Ловеч, община Ловеч, Министерството на образованието и науката и Център „Хуманна педагогика”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...