Начало / Общество / Екипи от полицаи и общински служители с масирани проверки в отворените паркове в Плевен през почивните дни

Екипи от полицаи и общински служители с масирани проверки в отворените паркове в Плевен през почивните дни

Смесени екипи от полицейски служители на ОДМВР – Плевен, Първо РУ и Второ РУ  започнаха от днес проверки в отворените паркове в Плевен за спазване на противоепидемичните мерки. Служителите на реда следят за носенето на предпазни маски, спазването на дистанция, времевия режим за посещения, забраната за използване на пейки и беседки, на детските и спортни съоръжения. От 9,30 часа до 18,30 часа е интервалът за разходки на семейства с деца под 12 години, но не повече от двама възрастни. За собственици на кучета /но не повече от един/ е времето до 9,30 часа и след 18,30 часа. От 21 часа до 6 часа посещението на парковете е забранено.
Гражданите трябва да спазват обозначените входове и изходи на местата за разходка и очертаните маршрути, където има маркирани такива.
Припомняме на всички жители на областния град, които имат право да се възползват от облекчените мерки в условията на извънредно положение, че нарушенията са скрепени със санкция. На нарушителите се съставят актове по чл.209 „а“, ал.1 от Закона за здравето и глобата е в размер от 300 лв. до 1000 лв., а при повторно нарушение – от 1000 лв. до 2000 лв.
Осем са изградените КПП на територията на община Плевен. Те са изградени с цел превенция на коронавируса. Строгите мерки и ограничения в придвижването са в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването. Контролно-пропусквателните пункта са на път Плевен – Ловеч, София – Плевен, Плевен – село Гривица, Плевен – село Опанец, Плевен – местност Комудара за селата Търнене и Дисевица, Плевен – стъкларски завод, Плевен – село Къшин и Плевен – село Радишево. Преминаването на гражданите през тези пунктове се допуска само при неотложност на пътуването – здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес. Полицаите не са там, за да наказват и репресират, а да запазят здравето и живота на хората.
Екипите на пътната полиция ще следят за нарушения по ЗДвП.

Б

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...