Начало / Образование / Езикова гимназия-Плевен  ще представи България по време на симулация на пленарна сесия в Брюксел

Езикова гимназия-Плевен  ще представи България по време на симулация на пленарна сесия в Брюксел

От впечатляващите 687 кандидатури на училища от 33 страни – 28 членки и 5 кандидат-членки на Европейския съюз, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен спечели и ще участва е избрана да бъде единствен представител на България на 30 и 31 март 2017 г. в Брюксел в Европейския парламент, където младежите ще участват в симулация на пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет /ЕИСК/, ще обсъждат предложения по конкретни теми и ще договорят резолюция, която да бъде представена на вземащите решения в ЕС.

Екипът на гимназията ще се състои от трима ученици от XI клас – победители в олимпиади и състезания, лидери и активни участници в извънучилищни и извънкласни мероприятия и благотворителни инициативи. Техен ръководител ще бъде Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност, безкомпромисно доказала в изложението на кандидатурата си защо точно Езикова гимназия – Плевен заслужава да представя България в Европейския парламент.

Като част от подготовката за проявата членове на ЕИСК посещават подбраните училища, за да представят работата на Комитета и да отговорят на въпроси на ученици. По този повод на 17 февруари 2017 г. гости на Езикова гимназия – Плевен ще бъдат Димитър Манолов – член на ЕИСК, отговарящ за комуникативната политика на комитета за България в Брюксел и председател на КТ „Подкрепа”, и Веселин Митов – член на ЕИСК и международен секретар на КТ „Подкрепа”.

През 2017 г. 60-ата годишнина на Договора от Рим ще бъде темата на ежегодната младежка проява на Комитета „Твоята Европа, твоето мнение“, която дава възможност на младежи от цяла Европа да обменят идеи за миналото, настоящето и бъдещето на ЕС.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...