Акценти
Начало / Образование / Езиковата отбеляза празника си с целодневно тържество

Езиковата отбеляза празника си с целодневно тържество

С концерти, откриване на нови кабинети, традиционната сладкарница „Европа”, футболен турнир и още разнообразни инициативи Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен отбеляза празника си на 8 май. Те са свързани както с изучаването на чужди езици, така и по повод Деня на Европа. Тази година възпитаниците и преподавателите споделиха празника с гости от Белгия, Дания, Франция, Италия, Литва, Испания, Турция, които са партньори по проект „Млади Европейци – заедно за едно по-добро бъдеще”.

Тържественото откриване на празника започна с приветствие на Юрий Тодоров – директор на ГПЧЕ, след което бяха наградени и спечелилите различни конкурси ученици. След това празникът продължи с ревю „Модата в Европа през вековете”, откриване на галерия „Мини Европа”, в който 27 класа представиха на английски език 27 държави-членки на ЕС. Традиционната сладкарница „Европа” показа в различните кабинети по английски, испански, руски, немски и френски типични ястия и сладости. В рамките на празника клуб „Физика без формули” по проект „Успех” подреди изложба „Физиката в моите очи”, проведе се картинна викторина с награди „Непознатата Европа”, както и мини европейски турнир по футбол.

Програмата в сградата на училището завърши с откриване на няколко кабинета. При откриването на този по „Проектни дейности” се проведе и първо занятие на тема „Архив Коменски”, в присъствието на гостите от страните-партньори по проекта „Млади Европейци – заедно за едно по-добро бъдеще”. Възпитаниците на Езиковата и преподавателите вече разполагат и с кабинети по Информатика и информационни технологии”, както и по „Обществени науки и гражданско образование”.

Празничен концерт „Пътешествие с приказните герои в Европа” пък проведоха в зала „Катя Попова” ученици от І до ІV клас, работещи по проект УСПЕХ. Те представиха приказки на известни европейски писатели – Астрид Линдгрен с „Емил от Льонеберя”, Братя Грим със „Златната гъска”, Алън Милн с „Мечо Пух”, Вилхелм Буш с „Макс и Мориц” , Шарл Перо с „Червената шапчица”, Елин Пелин с „Дядовата ръкавичка” и Светослав Минков със „Сапунени мехури”.

Тържественото закриване беше с традиционния концерт на открито на площад „Възраждане” с песни и танци на Европа.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...