Начало / Образование / Езиковата гимназия с награда от Панаира на науката

Езиковата гимназия с награда от Панаира на науката

Отборът на ПГПЧЕ – Плевен: Пламен Георгиев – XIд клас и Далия Христова – Хд клас, с ръководител –  Людмила Бояджиева, учител по биология и здравно образование в гимназията,  спечелиха наградата за Екология от Х-то издание на Панаира на науката и иновациите – Innofair 2017.  Отличието им бе връчено за проекта „Слабата страна на силния пол. Влияние на ВРА върху репродуктивните проблеми на мъжа. Алтернативи на синтетичните пластмаси“, който удовлетвори изискванията на журито за иновативност и научна обоснованост на разработката с екологична тематика, свързана с пагубното влияние на синтетичните пластмаси.

Основна цел на Панаира е ранното откриване на научни таланти, съдействието за бъдещето им развитие, както и популяризацията на идеите, откритията и иновациите им. Панаирът се стреми да стимулира активното научно общуване, работата в екип и оригиналните идеи на младите учени, докато вдъхновява обществото да изгради позитивна перспектива върху научните изследвания и иновациите.

Конкурсът Innofair е за ученици и младежи между 14 и 20 години с проекти в сферата на природните, социалните и медицинските науки, както и ИКТ и математика.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...