Акценти
Начало / Образование / Езиковата гимназия в Плевен представи работата си по европейски проекти на национален форум

Езиковата гимназия в Плевен представи работата си по европейски проекти на национален форум

Национална среща на Националното сдружение на българските европейски клубове /NABEC/ се е провела в края на миналата седмица. В нея участие са взели 122 ученици и 44 учители от 34 училища от 18 града в страната. Сред тях са и представители на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен, която е член на европейската организация от 2010 г. , от  от 2017 г. е  „Училище посланик на Европейския парламент”.

Грета Димова – заместник-директор на ПГПЧЕ,  и Таня Илиева – преподавател по философия на френски език в ПГПЧЕ и заместник-директор на ОУ „Валери Петров“- Плевен, са представили на националния форум дейността на гимназията по европейски проекти и програми.   

В срещата е участвала д-р Моника Панайотова, зам.-министър по българското европредседателсто, евродепутатът Светослав Малинов, университетски преподаватели и членове на Представителството на ЕК в България.

В рамките на форума се е провела вечер на таланта, в която ученици и учители от различните училища са представили песни, танци и викторини на европейска тематика.

Всички ученици и учители са получили сертификати от председателя на Сдружението на българските европейски клубове – д-р Красимира Василева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...