Акценти
Начало / Култура / Една различна и любопитна изложба представя в Плевен Момчил Георгиев

Една различна и любопитна изложба представя в Плевен Момчил Георгиев

В галерия „Бешков” снощи художникът Момчил Георгиев откри 15-та си самостоятелна изложба. Тя е под мотото „О-СВЕТ-ЛЕНИЕ”.  „Момчил Георгиев е толкова непристорен, че се оглежда в живопистта си. Усмихнат в светлината, прегръщащ тъгата среднощта”, така поетично представи автора главният уредник на галерия „Бешков” Антония Караиванова и прикани всеки да намери време, за да види тази различна и любопитна изложба.

Момчил Георгиев призна, че откриването на изложбата за него е празник „Щастлив съм, благодаря ви, че ме уважихте  и дано това „О-СВЕТ-ЛЕНИЕ” да ви осветли всичките”, пожела художникът.

Многообещаващият млад живописец вече има солидна творческа биография. Роден е през 1974 година в Пловдив. Завършил е с магистърска степен „Металопластика“ в Националната художествена академия. Освен самостоятелните изложби в страната, има много участия в колективни изложби. Носител е на II награда за живопис от Националния конкурс за млади художници (2005), Диплом от Националната младежка изложба Четири състояния (2000) и на Почетен Диплом за живопис от Биенале на малките форми, Плевен (2010).

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...