Акценти
Начало / Крими / Един загина, двама са ранени при катастрофа

Един загина, двама са ранени при катастрофа

45-годишен плевенчанин е загинал на място при катастрофа, две жени са ранени при същия инцидент, съобщават от полицията. Произшествието е станало около 17.45 часа вчера на пътя при разклона за село Тотлебен.

Лек автомобил “Рено Клио”, управляван от 45-годишен плевенчанин, движейки се към Русе блъска отзад движещия се пред него лек автомобил “Пежо 309”, управляван от  22-годишен от село Асеновци. В следствие на удара двата автомобила напускат пътното платно в ляво по посока на движението – “Рено”-то се блъска в крайпътно дърво, а “Пежо”-то се преобръща в крайпътна канавка. По-възрастният от водачите е починал на място. С леки наранявания са пътнички в “Пежо”-то – две жени на 19 и на 43 години. Те са прегледани в Плевенската Университетска болница и са освободени, няма опасност за живота им. Всички возещи се в автомобила са ползвали обезопасителни колани, алкотестът на шофьора е отрицателен.

Експертизи ще изяснява причините за поведението на водача на “Рено”-то.

Екипи от плевенската “Пожарна безопасност и защита на населението” са оказали съдействие за изваждане на телата от огънатите ламарини на автомобилите. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1 б.“в“ във връзка с чл. 343, ал. 1 от НК.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...