Акценти
Начало / ЕВРО 2016 / ЕВРО 2016: Група D – „Ла Фурия“ с мъка пропука чешкия бетон

ЕВРО 2016: Група D – „Ла Фурия“ с мъка пропука чешкия бетон

Настоящият европейски шампион Испания тръгна в похода за защита на титлата си с победа над Чехия. Единственото попадение дойде след типично за тях взаимодействие между Иниеста и Пике. До успеха обаче се стигна след проливането на доста пот от „иберийците“. Една от причините е, че Испания не е онзи тим от преди четири години – няма ги ключови фигури като Пуйол, Хави Ернандес и нападателното дуо Торес – Виля. Заместниците им все още нямат нужната класа. В този двубой селекцията на Дел Боске спечели с опит и търпение. Именно последното се оказа ключа към трите точки. Често се случва съперникът им да играе толкова дефанзивно, но испанците почти винаги намират начин да го прободат смъртоносно. В този мач те постепенно свиваха обръча около вратата на Петер Чех и въпреки че желания резултат не идваше не се изнервиха, а запази хладнокръвие до края. Именно тогава усилията им бяха възнаградени.

С насмешка бе приета тотално дефанзивната тактика на Чехия. А на каква друга трябваше да заложат … Да тръгнат във вихрени атаки … Подобен подход би бил успешен срещу тим като Англия например. Но когато съперникът ти има тотален контрол върху топката си загубен. Ако чехите се бяха втурнали напред, то испанците не биха пропуснали да се възползват от свободните пространства и победата им щеше да е доста по-изразителна. В този сблъсък те играха на върха на възможностите си, при това много прецизно в защита и бяха близо до спечелване на точка. Имаха и своите възможности да вкарат, което не се случва често срещу Испания.

И другата среща от групата завърши според очакванията Хърватия победи Турция с 1:0. Малко се говори за „шахматистите“, но те ще са сред най-трудните противници за всеки във Франция. Много добре комплектован и подготвен тим. Надиграха тотално южната ни съседка.

Селекцията на „императора“ Фатих Терим не разочарова. Просто това са възможностите й.

Снимка: ua-football.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...