Начало / ЕВРО 2016 / Евро 2016: Група С – Германия потегли с лекота

Евро 2016: Група С – Германия потегли с лекота

След изиграването на първия кръг от групите А, В и С фаворита за титлата изпъкна. Става въпрос за Германия. Бундестимът победи с 2:0 коравия състав на Украйна. Показателна бе не толкова победата, колкото начина по който избраниците на Йоги Льов стигнаха до нея. Въпреки че в немския състав са налице някои промени в сравнение с онзи тим спечелил световната титла в Бразилия се видя, че всичко друго е не само запазено, но и функционира много добре. Наред със спортно-техническите и тактическите достойнства германците демонстрираха и стабилна психика, характерна само за големите. Срещу себе си имаха един много опасен противник. Развоят на този мач бе сходен с повечето от вече завършилите – ранен гол. Селекцията на Льов обаче бе наясно, че за да избегнат евентуални главоболия трябва да притискат съперника си поне до реализирането на второ попадение. Именно това предизвика доминацията им до края на срещата. Явно разучили отлично Украйна германците не прибегнаха до втръсналото бавене на времето и най-важното не отстъпваха владеенето на топката от противника. В добавка към всичко това трябва да отбележим и равностойната на титулярите резервна скамейка.

Въпреки поражението украинците трябва да са горди с представянето си. Опитаха всичко и на моменти им се получаваше, но опонента бе перфектен. Лицето, което момчетата на Михайло Фоменко показаха със сигурност ще ги мотивира да се хвърлят с всички сили за успех в мачовете с останалите два отбора.

В другата среща Полша заслужено победи Северна Ирландия с 1:0.

Както се и очакваше островитяните заложиха на физиката, но това се оказа недостатъчно. Селекцията на Адам Навалка прие битката и излезе с чест от нея. Неутрализира всички предимства на ирландците, действайки тактически правилно. Успя и да направи достатъчно за да вземе победата.

Снимка: newspaper.bg

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...