Начало / Общество / Европейски програми в областта на културата представят утре в Плевен

Европейски програми в областта на културата представят утре в Плевен

Информационен ден, организиран от Европейски информационен център „Европа Директно” – Плевен и Министерството на културата, ще се проведе утре в Плевен. Екип от Министерството на културата ще представи две от програмите на ЕС – „Творческа Европа” и „Европа за гражданите – 2014-20202”, по които ще може да се кандидатства. Събитието ще се състои от 9.30 часа на 10 март в Заседателната зала на Община Плевен.
Ще бъдат представени целите, приоритетите, както и особеностите на двете програми, ще бъдат обяснени и документите за кандидатстване, съобщиха днес на пресконференция представителите на ЕИЦ „Европа директно”.
Информационният ден е част от програмата на ЕИЦ „Европа директно” – Плевен за 2016 г. „Всички наши информационни и обучителни събития през годината ще бъдат подчинени на популяризиране, разясняване на Десетте приоритета на комисията, оглавявана от Жан-Клод Юнкер. Специално през 2016 г. ще се ангажираме с това да представим един от приоритетите, формулиран като „Заетост, растеж и инвестиции в ЕС”, обясни Катя Божикова от ЕИЦ „Европа директно – Плевен” и допълни, че този приоритет е изключително важен за излизане от кризата на Европа и с оглед с инвестициите за нови работни места и осигуряване на заетост и най-вече за стартиралия вече Инвестиционен план Юнкер.
В област Плевен от ЕИЦ „Европа директно” още през месец април ще започнат с представяне на пакет от информационни материали за всичко, свързано с европейските фондове и програми и възможности за кандидатстване с проект. Предвиден е информационен тур през всички 10 общински центрове в област Плевен. „Целта ни е да преведем големите европейски програми и политики до всички жители на област Плевен”, подчерта Катя Божикова.
Ролята на ЕИЦ „Европа директно Плевен” ще бъде да предостави достъпна информация как България се подготвя за председателството на Съвета на ЕС за периода от юли-декември 2018г., акцентира Даниела Димитрова.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...