Акценти
Начало / Политика / Еврокампанията на АБВ ще е под мотото „Не на двойните стандарти”

Еврокампанията на АБВ ще е под мотото „Не на двойните стандарти”

АБВ казва ясно, че стартът на кампанията им за Евроизборите  ще е под мотото „Не на двойните стандарти. Европейска България с ясни правила и гарантирано достойнство”. Това съобщи днес в Плевен лидерът на ПП АБВ Румен Петков, който беше на среща с активисти на партията от област Плевен.

Петков отбеляза, че от АБВ ясно са обявили, че основната  политика, която ще налагат, ще е против двойните стандарти и лъжата. Затова той определи като „изключителен цинизъм” поведението на международната общественост, европейските институции и на САЩ по случая с убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги.

„ До ден днешен нямаме нито една категорична позиция на Европейска комисия, на Съвета на Европа, на ЕС на страните членки относно  легитимацията на режима на Саудитска Арабия. Това  минава всякакви представи за наглост и финансова заинтересованост и зависимост, за които демократичните ценности и устои нямат никакво значение”, заяви Румен Петков, като отбеляза, че единствено канцлерът Ангела Меркел е заявила готовност да преустанови изпълнение на договара за въоръжение на Саудитска Арабия.

По думите на лидера на АБВ поведението на  президента на САЩ Доналд Тръп „минава всякакви норми на наглост и на финансова заинтересованост”, обявявайки, че „САЩ  имат договори за 410 млрд. долара със Саудитска Арабия  и това прави  задължителен диалога между двете държави”. Същевременно  президентът Тръмп, без всякакви аргументи,  изтегли САЩ от програмата за ядрен контрол в Иран и едностранно изтегли САЩ от договора с Русия за ядрено разоръжаване, посочи Петков.

Европейските държави членки и ЕК трябва да си дадат сметка, че това безхаберно поведение  ще води на власт в Европа все по-крайни десни  или леви формации, които ще поставят под въпрос бъдещето на обединена Европа, прогнозира лидерът на АБВ и добави, че „ако сега Европа не се разтресе и не настъпи радикална промяна, следващите избори за Европарламент ще донесат много неприятни изненади за бъдещето на Европа”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...