Акценти
Начало / Последни новини / Ева Русева e шампион на България  до 14 години по шахмат

Ева Русева e шампион на България  до 14 години по шахмат

Състезателката на „Спартак Плевен XXI“ – Ева Русева, се представи отлично на Държавните индивидуални първенства по шахмат за юноши и девойки, провели се от 30 март до 7 април в Асеновград. Тя постигна 4 победи и две ремита от шестте си партии и с 5 точки убедително стана шампионка на България за девойки до 14 години. Решаващи за успеха и` бяха двете партии с Надя Тончева (Левски), която само седмица преди това спечели силния международен турнир „Млади таланти“ в Плевен.

Успехът на Ева не е случаен. През миналата година тя стана вицешампионка на ЕС, спечели медали от държавни първенства и с успех игра при жените. Сега за първи път  става шампионка за девойки на класически шах. Шампионската титла и` донася включване в националния отбор на България. Ева Русева ще представя България на Световно или Европейско първенство за девойки, както и на Първенството на страните от ЕС. Всичко това е  резултат от спортния хъс на Ева и на целогодишните тренировки, които тя води с треньора си Михаил Гигов.

Веднага след първенството по класически шах се състояха и първенства по ускорен шах и блиц. Там нашата състезателка отново бе на ниво, като спечели  злато на блиц и сребро в ускорения шах.

Вторият представител в първенствата на СКШ „Спартак Плевен ХХІ” бе Румен Кънчев. Той участва в групата за юноши до 18 години, като се класира шести на ускорения шах и седми на блица.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...