Акценти
Начало / Последни новини / Ева Русева с бронз от турнир в Търново
шах турнир Велико Търново

Ева Русева с бронз от турнир в Търново

Седем състезатели от школата на майстора на спорта Михаил Гигов взеха участие в детският турнир по шахмат за „Купата на МОЛ Велико Търново“, който се проведе на 3 декември. Пет от тях участваха в борбата за медалите на възрастовите си групи.

С най-много точки завърши Кристиян Герогиев,  който постигна в 4 победи, едно реми и една загуба от победителя Лъчезар Колев (В.Търново). Това му отреди шесто място в групата до 12 години. Отлично се представиха Ева Русева и Катрин Нинова, които набраха  по 4 точки и се класираха съответно на трето (бронзов медал) и четвърто място. С толкова точки са и първата и втората във в тази възрастов група, но с малко по-добри допълнителни показатели от нашите момичета. С по 4 точки завършиха и Александър Георгиев и Велислав Василев, което им отреди пето и шесто  в групата до 10 години. Напредък с играта си постигна и Борис Дяков, който финишира с 3 точки, а 8-годишният Денис Георгиев, който бе един от най-малките участници в турнира,  направи своя дебют на шахматно състезание като успя да постигне 2 точки.

Големият брой състезатели – 93, и малкият брой кръгове – 6  по „Швейцарска Система“ по правилата на ускорен шах, внесе елемент на „спортно щастие“ както за жребия, така и за крайното на класиране, когатото зависеше от допълнителни показатели на състезателите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...