Акценти
Начало / Здравеопазване / Д-р Теодора Семова от Плевен сред призьорите в лигата на дебютантите на „Лекарите, на които вярваме“

Д-р Теодора Семова от Плевен сред призьорите в лигата на дебютантите на „Лекарите, на които вярваме“

За първа година на официална церемония редом до 550 утвърдени носители на отличието „Лекарите, на които вярваме“, идващо от гласуваното от пациентите им доверие, кампанията на в-к „24 часа“ се разшири с нови 100 дебютанти. Новите лекари са младите медицински специалисти, на които българският пациент вярва. Те са специализанти, номинирани от своите ръководители и учители, управляващи и работещи в отделенията на най-големите здравни заведения от цялата страна. Получавайки приза бъдещ „Лекар, на когото българският пациент вярва“, младите специализанти се обърнаха с думи на благодарност към своите ръководители и учители за търпението, подкрепата и предаваните знания и опит.

В лигата на доверието като бъдещ „Лекар, на когото българският пациент вярва“ влезе специализантът по акушерство и гинекология д-р Теодора Семова с ръководител проф. д-р Григор Горчев, която е асистент и докторант в Медицински Университет – Плевен.

Инициативата за представяне на утвърдените лекари, спечелили доверието на своите пациенти, заедно с техните ученици и последователи – специализантите, носи посланието за изграждане на мост на подкрепа и протегната ръка към бъдещите поколения млади лекари. Самите специализанти получиха думата, за да очертаят проблемите си пред своите началници и ментори, в присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и на здравния министър Кирил Ананиев, както и на ръководителите на най-големите болници в страната. Младите лекари подчертаха, че не заплатата, а условията на работа и самите ментори са водещи при избора на специализантите да останат в България. Едновременно с това те призоваха за повече колегиалност и съвместна работа в екип в името на общата им цел – здравето на българския пациент.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...