Акценти
Начало / Политика / Д-р Калин Поповски, кандидат за кмет на ВМРО: Основните проблеми на Плевен произтичат от загубената комуникация между кметовете и правителството

Д-р Калин Поповски, кандидат за кмет на ВМРО: Основните проблеми на Плевен произтичат от загубената комуникация между кметовете и правителството

Идеята на ВМРО е за добро представяне на предстоящите местни избори, с възможност за достигане до балотаж на кметския вот в Плевен. Това заяви кандидатът на ВМРО за кмет на Плевен д-р Калин Поповски пред журналисти при представяне на кандидатурата му от лидера Красимир Каракачанов. Според Поповски ще има четири сериозни кандидатури за кметския стол в Плевен. Две от тях са на големите парламентарно представени партии – ГЕРБ и БСП, третата е на ВМРО, и четвъртата – на настоящия кмет Георг Спартански.

Надяваме се да бъдем сериозно и добре представилата се политическа сила на предстоящия местен вот, заяви д-р Поповски. Той поясни, че ще участват с пълна листа за общински съветници, в която ще има гражданската квота, попълнена от представители на различни професии – лекари, архитекти, учители, хора от бизнеса.

Поповски обясни, че като трета политическа сила е нормално ВМРО да имат кандидат за кмет и общинска листа в Плевен. „Плевен има много проблеми от социално-икономическо общество. Плевен е един от шампионите по обезлюдяване в нашия край”, посочи кандидат-кметът. Според него причина за това е, че в годините на демокрация Плевен не е съумял да направи нормална конверсия на индустрията и в резултат са затворени 42 предприятия, които вече физически не съществуват. Сред тях са „Плама”, Ядреният завод, Циментовият завод, изброи д-р Поповски.

Други проблеми на града, които той посочи, са чистотата, уличните кучета, състоянието на спортните бази. По думите му основните проблеми на града произтичат от загубената комуникация между плевенските кметове с правителството. 

Д-р Калин Поповски е потомствен лекар. Завършил е Медицинския институт в Плевен през 1988 г. През 1996 г. полага изпит за специалност „Акушерство и гинекология” и вече 23 години е правоспособен акушер-гинеколог. В момента е депутат в 44-то Народно събрание, преди това два мандата е бил общински съветник в Общински съвет – Плевен. Той е областен и общински лидер на ВМРО – Плевен. Женен, има един син. Съпругата му и синът му също са лекари.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...