Акценти
Начало / Политика / Д-р Ваньо Шарков: В най-скоро време ще поемем обществен ангажимент за създаване на единна дясна формация

Д-р Ваньо Шарков: В най-скоро време ще поемем обществен ангажимент за създаване на единна дясна формация

В най-скоро време Национален съюз „Единство” и ДСБ ще поемем обществен ангажимент за общо явяване в коалиция на предстоящите парламентарни избори, след което ще бъде създадена единна дясна формация. Това обяви в днес в Плевен д-р Ваньо Шарков, който е член на НС „Единство”.

„В коалиционното споразумение ще има ясно поети ангажименти от двете страни, че след изборите ще вървим по пътя на изграждането на единна дясна политическа формация. Това би дало гаранция, че след изборите няма да има пак боричкане, а ще има истинско сътрудничество в дясна формация, която защитава интереса на десния избирател”, заяви д-р Шарков.

Според него, само обединената десница има шанс да влезе в новия парламент. Ако дясното остане раздробено, десният избирател ще остане без представителство в новия паламент. „Това ще създаде вакуум, който ще се попълни от мними десни партии”, анализира политикът.

Той вижда две възможности за създаване на обединената дясна формация. Едната минава през добрите резултати от парламентарните избори, които да станат естествен стимул за превръщане на предизборната коалиция в единна дясна формация. Лошият вариант е до обединената десница да се стигне през калпави резултати от изборите. „Ние не искаме да минем през провала, за да стигнем до тази обединена дясна формация. Затова смятаме, че този поет обществен ангажимент ще кумулира по-добри резултати на предстоящите избори”, каза д-р Ваньо Шарков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...