Акценти
Начало / Политика / Д-р Андрей Ковачев: Страната ни е остров на стабилност на Балканите

Д-р Андрей Ковачев: Страната ни е остров на стабилност на Балканите

д-р Андрей Ковачев-Цецка Цачева

България стои добре на европейската сцена. Сривът след правителството „Орешарски” е преодолян, възстановено е доверието на европейските партньори към България. Страната ни е един остров на стабилност на Балканския регион. Това каза днес в Плевен евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев.

Той не скри, че страната ни все още не е наваксала изоставането, за да се открие ясна перспектива  пред младите поколения, за да останат и да се реализират тук. „Не можем да сме популисти и всеки разумен политик трябва да се концентрира върху това да се създаде подходяща среда за бизнеса, за икономиката, за създаване на нови работни места. Това е свързано с реформи в съдебната система, с доверието към различните институции. Това се опитваме в сътрудничество между европейските депутати и българските депутати да подобрим”, изтъкна Ковачев.  Евродепутатът акцентира върху проблема с емигрантите, който засяга и нашата страна, като част от Югоизточния фланг. „Това е актуалната тема в момента в ЕС – как да се разпредели тази тежест между страните. Европа е в голяма дилема – от една страна България трябва да пази външната граница на Европейския съюз, но от друга страна принципите на хуманността ни задължават да помогнем на тези хора, които са жертва на безкруполни трафиканти”, подчерта Ковачев.

По другата чувсктвителна тема за отношението на ЕС към ситуацията в Украйна и Русия, евродепутатът каза, че Европа остана единна по въпроса за анексирането на Крим и ситуацията в Украйна.

Що се отнася до въпросите на енергетиката, евродепутатът акцентира върху спазването на европейското законодателство и недопускането на създаване на монопол от един доставчик.

Д-р Андрей Ковачев участва днес в  кръгла маса на тема: „ЕНП – Ценности и политики“, съвместно с председателя на парламента  Цецка Цачева и представители на ПП ГЕРБ Плевен, в зала „Гена Димитрова“ .

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...