Акценти
Начало / Последни новини / Държавно първенство по тенис ще се проведе на кортовете в „Кайлъка”

Държавно първенство по тенис ще се проведе на кортовете в „Кайлъка”

От 4 до 6 август Плевен ще е домакин, за трета поредна година, на Държавното отборно първенство по програмата на Българската федерация по тенис  и Министерството на младежта и спорта – „Тенисът – спорт за всички“ – Тенис 10. Спортната проява ще се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански.  В спортната проява, която ще се проведе на кортовете в парк „Кайлъка”, ще се включат осем отбора:  тенис клубовете  „Албена“- Пловдив, ТК „1882“- София, “Проспорт“- София, “Черно море – Eлит“- Варна, “Черноморец“- Бургас, “Нова Загора“, “Шумен“ и “Плевен 90“.

През 2015 и 2016 година ТК “Плевен 90“ се класира на второ място в първенството. Тази година очакванията и амбициите на местния клуб са за по-предно класиране, тъй като първа ракета на отбора е Росица Денчева, която е номер 1 в ранглистата на БФТ за 12-годишни, и Йоана Константинова – осма в ранглистата за тази възраст. И двете наши състезателки са 10-годишни.

Държавното първенство е част от спортния календар на Община Плевен и се осъществява с нейна финансова подкрепа.

Надпреварата ще започне в 15.00 ч на 4 август /петък/ и ще продължи в дните 5 и 6 август /събота и неделя/ от 09.00 часа.

Прочетете също:

Пулмолозите съветват: Още при първите симптоми на грип потърсете лекар

„В България хората масово се самолекуват, купуват си антибиотици, от които при грипна инфекция няма ...