Акценти
Начало / Общество / Държавни служители в акция по почистване на Кайлъка

Държавни служители в акция по почистване на Кайлъка

Служителите от пет държавни институции днес поставиха началото на акция за почистване на парк Кайлъка в Плевен. Инициативата е на Областният управител Ралица Добрева. Заедно с нея парка днес почистваха нейните  заместници, директорите и служителите в Областна администрация, ПБЗН, ОД „Земеделие”, Напоителни системи и РИОСВ, съобщиха от Областна администрация – Плевен. Участие в акцията взе и Петя Христова – Стоянова – член на областното ръководство на женската организация на ГЕРБ в Плевен.

„Десетки откликнаха на нашата инициатива и това ме прави истински щастлива. Както вече многократно съм споделяла парк Кайлъка е лична кауза за мен. Поддръжката на парка и грижата за него е моя отговорност като областен управител и както вече показах няма да допусна той да бъде занемарен. С акцията днес ние поставяме началото на един продължителен процес по възстановяване приветливия облик на Кайлъка, наричан неслучайно от плевенчани белият дроб на града”, каза Ралица Добрева.

Посетителите на парка днес одобриха акцията на държавните служители, дадоха съвети и окуражиха усилията на Областния управител в грижата за парка.

Друга държавна институция ,която от понеделник ежедневно ще дава своя принос към процеса по почистване и косене на тревните площи в Кайлъка, е Затвора в Плевен.

снимки: Областна администрация Плевен

кайлъка почистване

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...