Акценти
Начало / Общество / Държавата оставя изграждането на паметник на героите от Дойранската епопея на самосъзнанието на плевенчани

Държавата оставя изграждането на паметник на героите от Дойранската епопея на самосъзнанието на плевенчани

Депутатът Васил Антонов ще помогне за реалното изпълнение на идеята в Плевен да има паметник на героите  от Дойранската епопея

Държавата оставя изграждането на Паметника в памет на героите от Дойранската епопея на самосъзнанието на плевенчани. Министерството на отбраната ще дари единствено стари гилзи като материал за изработката му. Това стана ясно след отправения от депутата Васил Антонов  въпрос към заместник-министър председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната на Република България Красимир Каракачанов.

Национална кампания няма да бъде предприета от държавата, средства няма да бъдат отделени! Плевенчани могат да разчитат единствено на набраните средства от Инициативния комитет „Единение за честване 100-годишнината от Дойранската епопея и изграждане паметник на героите-победители от Девета пехотна плевенска дивизия”. От  трибуната на Народното събрание г-н Каракачанов заяви, че от позициите, които заема, може само да препоръча на министри, депутати, кметове и общински съветници от Плевен да дарят по една заплата за инициативата.

Близо 100 години желания, надежди и нереализиран проект!

Като народен представител и като българин, Васил Антонов застава зад идеята и ще помогне за реалното й изпълнение. „Мъжете от Дойранската епопея, дали кръвта си, живота си не само за Плевен, а за България, заслужават място на памет, почит и мъжко отношение“, категоричен бе Антонов.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...