Акценти
Начало / Здравеопазване / Дъждовете влошиха качеството на водата в много селища в областта

Дъждовете влошиха качеството на водата в много селища в областта

12 нестандартни проби вода са констатирани през изминалата седмица здравните инспектори от РЗИ – Плевен. Те са изследвали проби от питейна вода на 33 селища в региона. Коли форми са открити във взетите проби вода от централни водоизточници в Славяново, Обнова, Долни Вит, Бръшляница. В някои от селищата са открити и Ешерихия коли.

Във връзка с констатирани нарушения във водоснабдяването от РЗИ – Плевен са издали пет предписания, съставени са пет акта и е издадено едно наказателно постановление на стойност 100 лв.

Увеличеният брой нестандартни проби по микробиологични показатели се дължи на влошената метеорологична обстановка и пропуски от субективен характер в обеззаразяване на питейната вода преди подаването ú към крайния консуматор, коментираха от здравната инспекция. От страна на инспекцията са издадени предписания до ВиК – Плевен ЕООД за промивка и дезинфекция на водопроводната мрежа и за провеждане на допълнителен мониторинг до получаване на стандартен резултат по показатели „коли форми” и „Ешерихия коли” в съответните населени места с установени отклонения, уточняват още от РЗИ – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...