Акценти
Начало / Култура / Духовият оркестър превръща в събитие Коледните си концерти

Духовият оркестър превръща в събитие Коледните си концерти

IMG_5913 Духов оркестър концерт

В културно събитие за Плевен се превръща Коледният концерт, който Общинският духов оркестър за втора поредна година поднася на плевенчани в навечерието на Рождество.

Снощи в препълнената зала „Катя Попова” оркестърът, под диригентството на Пламен Марков, показа висока класа и майсторство, и предизвика бурните аплодисменти на публиката.

В програмата бяха включени творби на Йохан Щраус – баща и син, Гершуин, Глен Милър, АББА, Елвис Пресли. За първи път бендът изпълни пред публика Виенски коледен коктейл, „забъркан” от техния колега Бойко Николов. Изненада бяха вокалните солови изпълнения на Красимир Янкулов, който остави за малко тубата, за да изпълни италианска канцонета и на преподавателят по ударни инструменти Георги Гарнизов. Щастлива нова година пожелаха с популярната песен на АББА солистките на Общински хор „Гена Димитрова” – Вили, Нора и Снежа. С много настроени зареди публиката и актрисата Ива Николова, която изпълни вечната „Ню Йорк, Ню Йорк”.

IMG_5936 Духов оркестър концерт

Коледният концерт на бенда завърши с Ловджийска полка и Радецки марш на Щраус. След дългите аплодисменти, публиката получи и своя бис – сърцато изпълнение на Дунавско хоро от Дико Илиев.

По повод коледния концерт на Духовия оркестър кошници с цветя бяха поднесени от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, областния управител Ралица Добрева, кмета проф. Димитър Стойков.

IMG_5931 Духов оркестър концерт

IMG_5954 Духов оркестър концерт

IMG_5924 Духов оркестър концерт

IMG_5947 Духов оркестър концерт

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...