Начало / Култура / Дунавско хоро звуча в изпълнение на музиканти от Плевен и Болград

Дунавско хоро звуча в изпълнение на музиканти от Плевен и Болград

Концерт с много настроение и хубава музика поднесоха  Духовият оркестър „Кубей” от Украйна и Биг бенд „Плевен”. Изявата беше под наслов „Заедно в празника”, посветена беше на 140 години от Плевенската епопея  и е по инициатива на диригента на оркестъра от Украйна.

Концертът на откритата сцена до Областна администрация започна с изпълнения на гостите. Те представиха близо едночасова програма, в която бяха включени мелодии от популярни руски филми, маршове. Специален подарък за плевенчани бяха изпълненията на Искърско хоро от Дико Илиев и Ръченица от Тодор Стайков. Така оркестрантите доказаха, че помнят корените си, тъй като повечето от тях са потомци на български преселници. Гостите благодариха за благотворителния жест на плевенчани, които дариха книги от български автори за библиотеката в село Кубей.

Концертът завърши с няколко съвместни изпълнения на оркестър „Кубей” и Биг бенд „Плевен”. Финал сложи изпълнение на Дунавско хоро от Дико Илиев под диригентството на Пламен Марков. В концерта с изпълнения се включиха и артисти от Северняшкия ансамбъл, които внесоха допълнителен колорит и настроение на вечерта. На хоро с тях се хванаха и мнозина от зрителите.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...