Акценти
Начало / Образование / Дуално обучение въвеждат в ПГ по механоелектротехника в Плевен

Дуално обучение въвеждат в ПГ по механоелектротехника в Плевен

Професионалната гимназия по механоелектротехника за първи път в Плевен ще провежда дуално обучение от следващата учебна година. Това съобщи на пресконференция днес началникът на РИО – Плевен Албена Тотева.

Ще се приемат ученици след завършен 8 клас за професия електротехник. Три фирми от Плевен са заявили желание да участват в практическото обучение на учениците. Всяка фирма ще приеме по 6 ученици за провеждане на часове по практика на реално работно място, обясни Цветанка Тончева, старши експерт професионално образование в РИО – Плевен.

Училищното  ръководство и учителският колектив на професионалната гимназия вече са преминали обучение за изготвяне на  учебните програми.  Учениците ще се подготвят в продължение на 4 години с придобиване на трета степен на квалификация. Първата и втората година те ще имат по  четири дни подготовка в клас и един ден практическо обучение във фирмата. През третата и четвъртата година практическото обучение се увеличава на два дни седмично, като се очаква учениците да получават и възнаграждение.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...