Акценти
Начало / Общество / Дружеството на хората с увреждания в Гулянци проведе годишното си събрание

Дружеството на хората с увреждания в Гулянци проведе годишното си събрание

На 4 април ръководството на Дружеството на ХУ в гр. Гулянци с председател Пенка Булиева отчете дейността си за изминалата 2021 година. На събранието присъства актива на структурата и председателят на Общинската основна организация Пепа Владимирова. Събитието уважи зам.-кметът на общината Владимир Дюлгеров, който поздрави присъстващите за обществената ангажираност и културната дейност, която въпреки трудностите през изминалата година, дружеството е успяло да осъществи. „Уверявам ви, че и занапред в лицето на кмета на общината Лъчезар Яков и Общинска администрация имате верен приятел и съмишленик. Ще продължим да оказваме не само финансова, но и организационна и морална подкрепа на организациите на местно ниво.“ – обърна се към присъстващите Владимир Дюлгеров.

В отчета за дейността ръководството на дружеството акцентира на осъществените през годината културни мероприятия и завоюваните отличия от вокалната група „Златна есен“, обмяната на опит и обучение на актива, осъществените екскурзии и инициативите за подпомагане на членовете.

Пепа Владимирова подчерта, че най-голяма помощ дружествата и организацията получават от кмета на общината и администрацията, чрез услугите на Домашен социален патронаж, „Личен асистент“ и „Домашен помощник“, чрез ежегодната субсидия и подкрепата за организиране и провеждане на различните инициативи – Ден на хората с увреждания, Събор на хората с увреждания, обучение на актива и др. „Благодарим на г-н Яков за всичко и вярваме, че ще е все така ангажиран с нашите проблеми.“ – заяви тя.

В рамките на събранието беше направен и финансов отчет на дружеството и очертани насоките за работа през 2022 година.

Дружествата на хората с увреждания в община Гулянци са седем, с общо 328 членове. В момента текат отчетните събрания по места, а в края на месец април ще се проведе годишното отчетно събрание на Общинската основна организация на хората с увреждания.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...