Акценти
Начало / Общество / Дружеството на журналистите в Плевен връчи годишните си награди

Дружеството на журналистите в Плевен връчи годишните си награди

На церемония в Пресклуба на БТА снощи Дружеството на журналистите в Плевен връчи годишните си награди за журналистика „Северно ехо – 2015”. Наградите се връчват съвместно с Община Плевен. Водещ на вечерта беше Ралица Веселинова, член на Управителния съвет на Дружеството на писателите в Плевен.

Наградата в категория „Репортер на годината” беше връчена на Елина Кюркчиева. Първи носител на новоучреденото отличие „Фото око”  заслужено стана операторът Венелин Кръстев. По традиция Дружеството  отличава и пиар на годината. Грамотата за най-добра работа с медиите заслужи Светлана Костадинова – пиар на Община Плевен.

Със специално отличие „Кауза на годината” беше удостоена Емилия Карабулева, регионален координатор на Фондация „Безопасни улици от Валя”. Карабулева представи новата национална кампания за безопасност на пътя, която фондацията започва – „Един път живот”. Едно от събитията в кампанията е продажбата с благотворителна цел на календар „Един път живот“ за 2016 година. Първият календар в Плевен ще бъде дарен на семейството на дългогодишния кореспондент на БНР в Плевен – Цецка Николова, която тази година ни напусна. С едноминутно мълчание в началото на церемонията беше почетена паметта й.

Гости на празника на журналистите бяха областният управител Ралица Добрева, кметът Георг Спартански и председателят на Общинския съвет – Мартин Митев. Те връчиха по една от наградите, като преди това пожелаха журналистите да са все така безпристрастни, коректни и точни при отразяване на събитията в Плевен и региона. „Мисля да продължа практиката да няма неудобни въпроси, да не деля  журналистите на наши и ваши. Да не ги оцветявам нито политически, нито по пол, раса, религия и т.н. Вратата ми е винаги отворена за вас. Ние сме братя по съдба, тъй като за журналистите почивен ден няма. Същото важи и за кмета – не може да имаш работно време, когато си на този пост”, каза в поздрава си към колегията кметът Спартански и показа съпричастност към професията на журналиста, посочвайки че тя е „предмет на доста спекулации от гражданството и повечето хвърлят камъни в градинката, защото не са запознати със спецификата на работата”.

Председателят на Дружеството на журналистите в Плевен – Иван Илиев, също поздрави гилдията в Плевен и пожела да има повече толерантност и чистота в професионалните отношения. Във връзка с наближаващите празници той пожела на колегите да намерят време и за любимите си хора.

За добрата атмосфера на вечерта допринесоха и музикалните изпълнения на двамата китаристи от НУИ „Панайот Пипков“ – Симеон Банков и Денис Симов.

Празникът продължи с коктейл в един от плевенските ресторанти.

Следваща Предишна
IMG_6221елина
IMG_6226вени
IMG_6229светла

IMG_6243календар-емилия
IMG_6245лалка
IMG_6246любка

IMG_6214гости
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...