Начало / Общество / Дружеството на журналистите в Плевен връчи годишните си награди

Дружеството на журналистите в Плевен връчи годишните си награди

На тържествена церемония в пресцентъра на БТА беше връчена годишната награда на Община Плевен и Съюза на българските журналисти в Плевен „Северно ехо”. Проявата събра представили на медиите, както и общественици от региона, за доброто настроение на които се погрижи възпитаник от НУИ „Панайот Пипков”. Специални гости на церемонията бяха председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев, зам.- кметът на  Община Плевен, Невяна Иванчева и началникът на Отдел „Култура“ към Община Плевен, Стефка Григорова.

„В този глобален свят, в който живеем знаете, че има голям капитал от информацията, която трябва да бъде навременна, точна, кратка и ясна. Убедил съм се с годините, че вие това го умеете и се развивате в тази посока, като журналисти, за което мога само да ви се поклоня.“ С тези думи се обърна към гостите в БТА, Мартин Митев.

Тази година за пиар бе отличено пресаташето на МБАЛ „Света Марина“ – Плевен, Ренета Карааргирова. Наградата й бе връчена от председателят на Общински съвет – Плевен, споделяйки, че МБАЛ „Света Марина“ стои прекрасно на целия обществен живот не само в България, а и в цяла Европа. „Искам да благодаря за тази висока оценка на нашия труд, защото тази награда не е признание само за мен, а и за моите колеги и целия екип. Наградата ще е още по ценна, ако сме помогнали на обществото и сме му били полезни“, развълнувано каза наградената Карааргирова.

Репортер на годината стана Николай Колев от Дарик радио, който бе награден от Стефка Григорова началник на Отдел „Култура“ към Община Плевен.

%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b01

С наградата, наречена на името на най-дълго излизалия местен вестник преди 1944 г. – „Северно ехо“, бе отличен Иван Кръстев от Медиен център – Плевен. Наградата му бе връчена от зам.- кметът на Община Плевен, Невяна Иванова, която каза, че Община Плевен държи на връзката с медиите, тъй като колкото усилено да работи и колко успява да постигне, важен е пътят, по който се върви. По него трябва да бъде ясно и прозрачно. За това медиите са незаменима част от управлението.

%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b03

Председателят на Дружеството на журналистите в Плевен – Иван Илиев, също поздрави гилдията в Плевен. Нека да си пожелаем да бъдем една общност. Да забравим и да пренебрегнем лошите неща и да бъдем заедно. С тези думи се обърна към колегите Иван Илиев .

Празникът продължи с коктейл в един от плевенските ресторанти.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...