Начало / Общество / Другата седмица откриват официално ремонтирания площад

Другата седмица откриват официално ремонтирания площад

община плевен

С водосвет, отслужен от плевенски свещеници,  ще бъде официално открит ремонтираният площад „Възраждане” на 6 април в 11 часа . Това съобщи днес на брифинг кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.  Той сподели, че покани за участие в церемонията са отправени към председателя на Народното събрание Цецка Цачева, вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министъра по регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Ивайло Московски – министър на транспорта, информационните технологии и съобщения, заместник-министъра на МРРБ Деница Николова – ръководител на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие”, проектантския екип с ръководител арх. Красимир Попов, представители на фирмите изпълнители Обединение „Стил Гарант” ДЗЗД – Варна, и „ЖСП Стил” – Шумен.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За официалното откриване ще се състои концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”, а всички фонтани ще бъдат пуснати. Проф. Стойков допълни, че големият фонтан вече има две допълнителни програми, които ще бъдат видени другата седмица. Досега той е работел с демо версия, но сега плевенчани ще имат възможност да видят пълната програма на ремонтирания фонтан.

Днес в центъра вече течеше подготовката и на малките фонтани. Работници настройваха водоструйниците, като обясниха, че това не е само тестово пускане, а фонтаните просто вече започват да работят.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...