Акценти
Начало / Култура / Дреха, музика, светлина и пластика се сливат в летния „Парад на модата“

Дреха, музика, светлина и пластика се сливат в летния „Парад на модата“

Много изненади ще предложи по традиция „Парад на модата“, който ще се проведе за 62-ри път в Плевен, издаде Георги Ангелов пред журналисти днес в пресклуба на БТА. На сцената в Плевен той ще събере цвета на най-младото поколение на България в лицето на 16 дизайнери, които ще покажат новите си колекции облекла.

„Парад на модата“ ще се проведе под патронажа на кмета на Плевен Георг Спартански, със съдействието на Сдружение „Плевенски Обществен фонд Читалища“ и Читалище „Лик“. Автор на сценария, хореографията и режисурата на модния шоу-спектакъл отново е Георги Ангелов, който е и организатор на събитието. Музикалното оформление е дело на Асен Антонов, а музикалната компилация на Николай Колев.

Георги Ангелов сподели, че на плевенска сцена ще се представят 13 нови млади дизайнери, които са хора на новото мислене. Ще има и познати участници като Дизайнерски център „Ариес Уникат“ – Светла Димитрова – София, които ще се представят с колекцията „Самодиви“ в бяло и екрю. Димитър Кръстев от София е друго познато име, което ще представи новата си колекция по време на парада. С тийнейджърска и дамска мода ще се представи друго познато име – Мария Божилова от София.

С нестандартна колекция ще се представи Десислава Захариева от София, а Христина Якимова, също от София, ще покаже номадска тематика. Други две представителки от столицата – Мария Попова и Димана Арнаудова, също ще се изявят по време на парада. Иван Гинчев от София ще покаже пред плевенчани авангардна колекция с две тематики – мъжка и женска. Сред софийските представители са още Татяна Арнауд и Александър Велинов.

Галя Златева от Варна ще се представи с женска и детска колекция, а около 20 модела ще покаже Цвети Тинова от Батак. Сред младите дизайнери са още Милена Нгуен от Благоевград и плевенчанките Мария Радулова и Виктория Костадинова.

Бижутата по традиция са изработени от Галвано ЕООД – Надежда Христова – София, а тази година ще има и друга изненада, свързана с визията на 40-те модела, които ще представят дрехите. Георги Ангелов посочи, че прическите ще бъдат сменяни според облеклото, като дори ще има реално скъсяване на коси на място.

По време на пресконференцията малко за своята колекция издаде и дизайнерката Мария Радулова, която ще се представи за първи път на парада. Тя сподели, че колекцията й е от манипулация на текстил, 3D форми, рибена кост. Като цяла елегантна и изчистена, предимно в кобалтово синьо, лавандула и райета. Десетте модела са предимно рокли от коприна, трико и ситна мрежа. Цените са достъпни, за да могат повече хора да си ги позволят.

В тази връзка Георги Ангелов подчерта, че колекциите след спектакъла ще се разпродават, така че всеки ще има възможност да си тръгне с желания модел.

За доброто настроение по време на парада пък ще се погрижат от Клуб по спортни танци “Дъга“ – Плевен и поп изпълнителите Борис Иванакиев, Магдалена Лунголова и Биляна Добрева.

Летният „Парад на модата“, който Георги Ангелов определи като съчетание на дреха, манекен, музика, светлина и пластика, ще се състои на 26 юни, неделя, от 20 часа в ДКТ „Иван Радоев” в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...