Акценти
Начало / Икономика / До 4 септември пътят Тръстеник – Ореховица трябва да е с акт 15

До 4 септември пътят Тръстеник – Ореховица трябва да е с акт 15

4 септември е крайният срок за приключване за акт 15 на ремонта на пътната отсечка Тръстеник – Ореховица, това съобщи директорът на Областно пътно управление Плевен инж. Ивайло Денчев. Отсечката е с дължина 16.339 км, а третокласният път не е ремонтиран близо 20 години.

Дейностите по този проект напредват, вече са поставени нови бетонови бордюри в Тръстеник и в Ореховица, в момента се полага неплътната асфалтова смес – биндер. Проектът се преплита в Тръстеник с друг, на Община Долна Митрополия, който е за ремонт на канализацията в града. Затова трябва евентуално да изчакаме дейностите да приключат и след това да се ремонтира пътя през града към Ореховица, но мисля, че ще се справим и няма да има забавяне”, уточни инж. Христо Петров, началник отдел в Агенция „Пътна инфраструктура”.

Ще припомним, че символичната първа копка на обекта беше направена в Тръстеник на 18 септември миналата година. Проектът е част от “Рехабилитация на път III-3004 Тръстеник – Ореховица – път III 137 и модернизацията на път DJ-544 Urzica Stefan cel Mare, окръг Олт, Румъния”. Финансирането е по Оперативна програма “Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013”, бюджетът на проекта на територията на България е 5.320 млн. евро. Водещ партньор е Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/, а партньор от румънска страна е Окръжен съвет Олт. Началото на обекта е при табелата на Тръстеник, а краят – при кръстовището в с. Ореховица. В участъка има изградени три кръстовища с пътища от републиканската и общинската пътна мрежа. Предвиден е ремонт на асфалтовата настилка, отводнителната система и принадлежностите на пътя, полагане на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. В обекта попадат и три големи съоръжения – мост при Тръстеник с обща дължина 10.5 м, мост в село Ореховица – 8 м и мост над река Искър с три отвора. На съоръженията ще бъде подменена хидроизолацията, ще се сложат и конзоли.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...