Акценти
Начало / Общество / До 38 л/кв.м стигнаха валежите в Северозападна България, в Плевен – 9 л/кв.м

До 38 л/кв.м стигнаха валежите в Северозападна България, в Плевен – 9 л/кв.м

За последните 24 часа средното количество на валежите, паднали в Северозападна България е между 23-28 л/кв.м, като най-много е валяло в Лом – 38.6 л/кв.м и Монтана – 34.6 л/кв.м.

В Плевен измереното количество на падналия дъжд от 9 часа на 3 май до 9 часа днес, 4 май е 9 л/кв.м.За същото време в Кнежа количеството на валежите е 15.4 л/кв.м, научихме от Николай Ятански, дежурен синоптик в НИМХ – филиал Плевен.

През целия ден днес ще продължи да вали, като в следобедните часове с по-слаба интензивност. По прогноза не се очаква рязко спиране на валежите през следващите дни, каза Ятански. А коло Гергьовден в преди обедните часове ще се покаже слънце, но след обяд с развитие на купеста облачност отново ще има превалявания на места. Дъждовното време ще продължи и през следващата седмица, като за Празника на Плевен – 15 май, се очаква да има превалявания. В сутрешните часове слънцето ще се показва, а след обед ще превалява.

След сравнително хладното време към края на седмицата се очаква температурите да се повишат с по-честото показване на слънцето.  Максималните ще достигнат до 20 градуса.

Но през целия месец май времето ще е неустойчиво, с чести превалявания, обобщи Николай Ятански

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...