Акценти
Начало / Образование / До 20 ноември „Заедно в час” набира кандидати за програмата си в Плевен

До 20 ноември „Заедно в час” набира кандидати за програмата си в Плевен

До 20 ноември може да се кандидатства за програмата за професионално и лидерско развитие на фондация “Заедно в час”. Всички желаещи могат да кандидатстват чрез онлайн формуляр на сайта на организацията. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит. Необходимо е да имат завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г. Подробна информация за процеса на кандидатстването може да бъде намерена на сайта на организацията.

Успешните кандидати ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици и ще започнат работа като учители от септември 2019 г.

В регион Плевен в момента преподават шестима учители от програмата на „Заедно в час“ – в населените места Пелишат, Дисевица, Крушовене, Бохот и Ясен.

“Заедно в час” открива, обучава и развива уменията на способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които имат желание да работят за подобряване на образованието в страната. Те стават учители за период от две години в български училища, в които учениците показват по-ниски резултати от средните за страната. Целта на организацията е участниците в програмата й да са дългосрочно ангажирани с каузата качествено образование за всяко дете в България.

Програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията – както преди влизането в класните стаи, така и по време на двете години преподаване в училище и след тях.

По време на двете години преподаване участниците получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...