Акценти
Начало / Общество / До средата на юни Центърът за ранна интервенция на увреждания при деца ще е готов

До средата на юни Центърът за ранна интервенция на увреждания при деца ще е готов

„Изграждането на центъра на ранна интервенция на деца с увреждания в Градската градина върви много добре – там се работи неуморно, без почивен ден, и най-вероятно до средата на юни обектът ще бъде завършен като строителство”.  Това каза пред журналисти днес директорът на дирекция „Европроекти” в Община Плевен Дикран Ованесян. Дейностите са в рамките на проект „Днес инвестираме в бъдещето на децата си”, за реализирането на който са осигурени 1 млн. 600 хил. лв. от проект „Социално включване”.

Още по-добре се развиват нещата в ОДЗ „Снежанка”, където ще бъдат разкрити две нови допълнителни групи за 50 деца, допълни Ованесян. Там също има създадена база за работа с деца в риск – два кабинета за индивидуална работа и един за групова.

Ще припомним, че целта на проекта е да се намали риска от социалната изолация на децата с увреждания чрез създаване на подходящи условия за предоставяне на разнообразни услуги за деца и родители с влошен социален статус. Усилията ще бъдат насочени към деца до 7 години и техните семейства. Уязвимата група ще бъде формирана след проучване на деца от етнически групи, чийто родители са безработни или получават социални помощи, деца без личен лекар, не посещаващи детска градина или които имат здравословни  проблеми.

Срокът за реализация на дейностите и тяхното приключване е 23 август 2014 год.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...