Начало / Общество / До средата на август приемат документи за начална военна подготовка в Единния център в Плевен

До средата на август приемат документи за начална военна подготовка в Единния център в Плевен

До 16 август се подават документи за курса по начална военна подготовка, който се провежда от 30 септември до 25 октомври в Единния център за начална военна подготовка в Плевен, съобщават от Министерството на отбраната.

До 26 юли се подават документи за курса по специална военна подготовка, който се провежда от 9 до 20 септември – „Комуникационни и информационни системи във Въоръжените сили“ в Националния военен университет „Васил Левски“ факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен.

Кандидатите за начална и специална военна подготовка по чл. 59 от Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България трябва да отговарят на изискванията: да са пълнолетни граждани на Република България и да нямат друго гражданство; да са годни и психологически пригодни за военновременна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер; срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер.

За периода на обучение по начална и специална военна подготовка се осигуряват безплатно настаняване, хранене и униформа, медицинско обслужване и задължително застраховане.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...