Акценти
Начало / Общество / До седмица сключват договора за ремонт на контактната тролейбусна мрежа в Плевен

До седмица сключват договора за ремонт на контактната тролейбусна мрежа в Плевен

 5c5d9a0a4ece9a1bd7c8d2aa8be14415

120 хиляди лева е чистата печалба за 2013 г. на общинското дружество „Тролейбусен транспорт” ЕООД информира по време на днешното заседание но Общинския съвет управителят Ангел Несторов. Приходите са приблизително на нивото на тези от 2012 г., намалели са разходите по поддръжката и ремонта на тролеите, понижена е с 8-9% и цената на тока, който се заплаща.

Пътниците са намалели с 1%. С 9% са намалели пътуващите с билетчета, с 4% са намалели ползващите карти, а с 3% са се увеличили пътуващите над 65-годишна възраст.

Несторов информира, че до седмица предстои сключване на договор с изпълнителя на ремонта и изграждането на нова контактна мрежа на тролеите, избран с обществена поръчка във връзка с проекта за доставка на 40 нови тролея.

По повод отчетените данни Георг Спартански от групата съветници от БНД отбеляза, че явно учениците в града намаляват, а се увеличават възрастните хора, което е трайна негативна тенденция през последните години и изисква дискусия за развитието на дружеството в бъдеще.

Във връзка с обжалването на обществената поръчка за изграждането на тролейбусно депо Комисията за защита на конкуренцията е разпоредила да бъде назначена нова комисия, която да разгледа офертите на участниците по тази процедура. Заповедта е издадена, предстои работа на комисията, посочи още Несторов.

По отношение на финансовите санкции от порядъка на 4 млн лева, които управляващият орган е наложил на всички партньори по проекта (градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен) във връзка с доставката на новите тролеи, Несторов подчерта, че те са необосновани. „Ние имаме достатъчно документи, за да покажем на управляващия орган, че тази санкция е неоснователна и тя трябва да бъде отменена”, заяви той.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...