Акценти
Начало / Икономика / До края на юли е срокът за втората вноска на дължимия авансов данък

До края на юли е срокът за втората вноска на дължимия авансов данък

До края на юли 2013 г. физическите лица, които сами определят и внасят дължимия авансово данък, трябва да подадат декларация за данъците дължими за второто тримесечие на 2013 г. Това са физически лица, които през второто тримесечие са придобили доходи, например в качеството си на наемодатели на физически лица, както и нотариуси, адвокати, стоматолози и др. самоосигуряващи се лица. Декларацията се подава три пъти годишно – в месеца, следващ съответното тримесечие. Тъй като за доходи придобити през четвъртото тримесечие на годината данък не се дължи, съответно не се и декларира.

Декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО се подава също и от всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, напомнят от НАП – Плевен.

До 31 юли 2013 г., с новия образец 4001 се декларират и данъците, които са били дължими, но не са внесени към 31 декември 2012 г. Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъците и  новите срокове, може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор, както и на телефон 064/ 898 336  в Офис Плевен.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...