Акценти
Начало / Общество / До края на март се заплащат дължимите такси за водовземане и ползване на воден обект

До края на март се заплащат дължимите такси за водовземане и ползване на воден обект

До 31 март е крайният срок за плащане на таксите за водовземане иза ползване на воден обект за изминалата 2015 г., напомнят от Басейнова дирекция „Дунавски район“. Краят на март е и крайният срок за представяне от водоползвателите на доклади за изпълнението на условията в издадените им разрешителни. Размерът на таксата се определя съгласно тарифа за таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване.

Титулярите на издадени разрешителни представят ежегодно до 31 януари в съответната Басейнова дирекция декларации, в които се включва информация за дължимата такса и ползваните водни обеми. В тях се вписват данни, съгласно условията, заложени в съответното разрешително и размерите на съответните такси, посочени в цитираната тарифа.

Заплащането на таксите се извършва само по банков път по сметката на съответната Басейнова дирекция. В платежните документи задължително се изписва номерът на разрешителното, периодът, за който се отнася плащането, и че е такса по Закона за водите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...